Over ons

Marijke Koolman (07-12-1979) groeide op in Roden en leerde het zeilen met haar zussen van haar vader in een Varuna 400 op het Leekstermeer. Daarnaast raakte zij vertrouwd met de zeilsport door vanaf jongs af aan de zomers door te brengen in de jachthaven van Noordschans.

Thijs Oude Munnink (16-02-1980) groeide op in Hengelo en maakte kennis met het zeilen tijdens een zeilkamp met de middelbare school in Friesland. Door op 'creatieve wijze' de middelbare school te doorlopen, kon hij 3x als leerling mee met het zeilkamp. Hierna ging hij nog 3x mee als instructeur. Al snel werd zomers (rondom de Sneekweek natuurlijk) met vrienden een valk gehuurd en als afsluiter van de middelbare schooltijd zelfs een heus kajuitjacht (Friendship 28).

We hebben elkaar ontmoet tijdens de studie in Groningen. De gezamenlijke passie voor zeilen is vanaf 2001 sterk gegroeid tijdens de vele weekenden en vakanties met een klein (5,5m), oud, rood kajuitzwaardbootje. Dit bootje bracht ons op de mooiste plekjes van Friesland en zelfs werden er enkele gewaagde tochten op het IJsselmeer volbracht. Ondanks dat het bootje klein, instabiel, niet beeldschoon en lek was, leerde het ons van het zeilen te houden en hoe om te gaan met dingen die kapotgaan (gebeurde in principe elke tocht).

Na de studie werd er hard gespaard voor een andere boot en gedurende die tijd hebben we 2 vakanties op gehuurde boten doorgebracht. Sinds februari 2007 konden we ons de trotse eigenaren van RÍverie (een Beneteau First 28) noemen. Na drie heerlijke seizoenen met Rêverie zijn we gaan zoeken naar een waardige opvolger. Deze werd gevonden in DOEN (een Dehler 35cws). Met DOEN hebben we inmiddels de kusten van Engeland, Belgie en Frankrijk gezien. Geleidelijk zijn we DOEN tevens gaan uitrusten voor onze grote reis.